söndag 8 januari 2012

Litet vintersol idag

Idag har det varit en härlig vinterdag. Jag tog en promenad och njöt av att vara ledig! Det blev väldigt intensivt innan jul med alla marknader så det är skönt med litet lugnare tempo nu. Vi har hunnit städa ut julen också och det är en härlig känsla när det är ordning och reda. Den ordningen varar dock inte länge hos oss och mycket snart skulle man kunna tro att vi aldrig plockar undan någonting här ...Månen var verkligen läcker mot en nästan lila himmel i eftermiddags.Jag fick jag fart på surdegen igen och brödet blev som det som det brukar! Det var verkligen en lättnad! Troligen blev det för surt för jästsvamparna i surdegen. Till slut hällde jag bort nästan allt i min bunke och matade om den och då fick den nytt liv i degen.


Chokladéclaire bakade jag i lördags. Gott!


Vaniljbullar är också smarrigt efter alla saffransbullar. Det blir fler sådana de närmaste veckorna. I veckan har vi öppet som vanligt torsdag 11-19, fredag 13-18 och lördag 11-16. På lördagarna i januari går det att äta hemlagad soppa på Bostället med smörgåsbuffé till.

Välkomna!

Karin

3 kommentarer:

Compact Garden sa...

Härligt att du fick fart på brödbaket igen:)
Jag hoppas att jag hinner komma och fika nästa torsdag innan jag åker tillbaka till Göteborg igen, det skulle vara jättekul att få smaka på kaffe,bulle och bröd..
Kram Anne

Karin sa...

Hej.
Jag är ute och levererar bröd på torsdagar mellan 13-15. Hoppas att jag är där när du kommer.
Kram Karin

Steekjes en Stygn sa...

Vad bra att det blev fart på brödet igen. låter så gott med bullar.Får väl försöka baka själv.
härligt lagom vinterväder ni har.
Anje